Mænd & lyst
Der er en forventning om at mænd altid har lyst.
Du kan som mand opleve at din lyst er nedsat eller helt væk af mange forskellige årsager.
Det kan være biologisk, psykologiske eller noget med relationen som du befinder dig i.
Der skal være en motivation til at have en seksuel oplevelse. Der skal være noget som sætter dette i gang. Enten en tanke, følelse eller anden stimulation.
Din lyst kan også være mere end din partners eller du føler hele tiden at du har lyst?

Erektiel dysfunktion
Også kaldet rejsningsproblemer, problemer med at opnå rejsning og/eller kunne bibeholde den tilfredsstillende.
Ca 10-25 % af mænd oplever dette og som stigende med alderen. For nogens vedkommende kan årsagen være psykologisk, som stress, præstationspres, negative tanker om sig selv og egen krop, eller depression.
Ved fysiske årsager skyldes det dårligt kredsløb, overvægt, medicinske årsager og sygdomme.

Hvad kan du gøre?
Et afklarende spørgsmål ved rejsningsproblemer er om der er morgenrejsning når du skal ud at tisse om morgenen, det fortæller noget rent fysiologisk om kroppen fungerer?
Desuden har det betydning om problemet mest opstår i en seksuel relation med en partner eller om det er et problem med dig selv også?
Det har står indflydelse på om du laver motion, om du ryger, og dine vaner med alkohol? Desuden betyder det også meget hvordan vægten har det?
Alle disse faktorer kan du selv gøre noget ved! Dyrk motion 3-4 gange i ugen hvor du bliver forpustet.
Tab dig, drik kun alkohol til festlige lejligheder eller nedsæt dit forbrug.
Det har en positiv effekt!

Psykologisk?
Det kan det være at du ikke føler dig tryg i relationen, føler pres og stress om at skulle leve op til noget bestemt? Har svært ved at give slip på dig selv? Har ADHD/ADD som kan gøre det svært at bevare fokus?
Du kan være blevet krænket seksuelt, eller have følt at dine grænser er blevet overtrådt som kan give skam & skyld følelser eller andre ubehagelige tanker & følelser.

Problemer med udløsning

For tidlig udløsning

Præstationsangst, ung mand, usikker på seksualitetPræstationsangst, voksen mand
Øget følsomhed på kønsorganPsykiske problemer,
Problemer i relationen

Forsinket udløsning

Baggrunden har kan være sygdomme men også være psykologisk funderet.
Hvis du bøvler med dette kan det tager op til 1/2 til flere timer før der opnåes en udløsning. Det kan være til stor frustration både for dig selv og din partner. Det at opleve at det er utilfredsstillende kan have indflydelse på lysten og gøre at den bliver nedsat og skabe tristhed.

Smerter ved udløsning?

Smerterne vil typisk mærkes i mellemkødet eller i penis ved udløsning. Årsagen kan være infektioner i prostata, eller have muskulær karakter.
Ved muskulære spændinger kan tilstanden hjælpes ved fysioterapeutiske behandlinger og instruktion i afspændende øvelser for bækkenbundens muskler, foruden generel mental afspænding.
Symptomerne kan fører til nedsat lyst og negativ opfattelse af en selv.